vineri , iulie 12 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Intretinere gazon: sfaturi utile

Intretinere gazon: sfaturi utile

Intretinere gazon

Probabil cea mai importanta operatiune de ingrijire a gazonului este irigarea acestuia. Un gazon ce e bine ingrijit nu va avea probleme cu daunatorii sau alte boli care ii vor dauna aspectului. Irigarea este si ea un procedeu important de intretinere gazon, deoarece duce la mentinerea sanatatii sale o perioada indelungata. Fara alte adaugiri, sa vedem care sunt etapele de ingrijire a unui gazon.

Cele 2 etape foarte importante de intretinere gazon

intretinere gazon

In primul rand este, desigur, udarea. Fie ca gazonul este montat sau este realizat prin insamantare, acesta trebuie udat. Ploile nu sunt suficiente pentru a oferi gazonului umiditatea necesara. Daca nu este udat, atunci acesta va capata o nuanta inestetica de gri si iarba se ofileste. Asadar, udarea se realizeaza in fiecare zi in perioadele caniculare si la 2-3 zile in conditii normale.

Tunderea este un alt aspect important ce tine de o buna intretinere gazon. Tunderea regulata este necesara pentru a indesi iarba. Prima tundere va opri dezvoltarea semintelor, marind durata de viata a gazonului. De asemenea, prin tundere se reduce cantitatea de buruieni. Frecventa acestei operatiuni depinde de conditiile de mediu. In perioadele de vara, ea este necesara uneori si de 2 ori pe saptamana. Nu tundeti niciodata gazonul atunci cand iarba este uda.

Intretinere gazon: sfaturi utile

Se intampla ca solul unui gazon sa nu fie suficient de nisipos. Lipsa de aer impiedica firul de iarba din a se dezvolta. Aerarea sau perforarea gazonului consta in introducerea unor tije solide in suprafata gazonului. In urma acestei operatiuni are loc un schimb al aerului. Cea mai buna perioada pentru aerarea gazonului este primvara sau toamna.

Fertilizarea este obligatorie daca doriti un gazon frumos si sanatos. In multe situatii, solul este neuniform si necorespunzator din punct de vedere al nutrientilor. Prin tundere se elimina multe substante nutritive din sol. Asadar, se recomanda aplicarea ingrasamintelor care contin azot. Luati in considerare toate aceste sfaturi si veti avea parte de un gazon frumos tot timpul anului.

 

Check Also

Termopane Salamander Brasov

Termopane Salamander Brasov

De unde putem cumpara termopane Salamander Brasov? Usile si ferestrele termopane Salamander Brasov pot reprezenta …

Close