vineri , iulie 12 2024
Breaking News
Home / Constructii / Case Prefabricate

Case Prefabricate

De ce prefera oamenii mai nou sa cumpere case prefabricate?

In ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane care isi doresc o locuinta, se orienteaza spre case prefabricate. Acestea sunt case care au fost fabricate (de aici si denumirea loc) intr-o fabrica. Intreaga structura a acestor case este realizata intr-o fabrica, iar ulterior se asambleaza casa pe santier.

Achizitia unei astfel de case reprezinta cea mai potrivita alegere pentru foarte multe persoane. Acest lucru se intampla deoarece casele prefabricate (modulare) vin la pachet cu foarte multe avantaje. Ar fi nevoie sa discutam ore intregi pentru a mentiona fiecare avantaj in parte. In continuare va enumeram insa, pe scurt cateva exemple de astfel de avantaje.

Avantaje case prefabricate

Dupa cum spuneam, nu vom enumera toate avantajele unei case prefabricate, ci doar cateva, mai exact cele mai importante.

1. Costuri accesibile pentru toata lumea

Fiecare persoana isi doreste sa locuiasca la casa dar, nu toata lumea are acest privilegiu deoarece casele traditionale sunt scumpe si foarte scumpe. O alternativa perfecta o reprezinta casele prefabricate care sunt de obicei mai ieftine comparativ cu casele traditionale.

Case PrefabricateAceste case pot costa chiar si cu 50% mai putin in comparatie cu casele traditionale. Practic, o casa la cheie de acest tip costa mai putin decat o casa la rosu, care este traditionala. Sa nu mai punem la socoteala si faptul ca la cheie, o casa traditionala devine mult mai scumpa.

Asadar, pentru cei care cauta o casa accesibila dar care sa le ofere un nivel de trai decent, o casa modulara este perfecta.

2. Constructie rapida

In ceea ce priveste constructia casei modulare, iarasi avem vesti bune. O astfel de casa este mult mai repede construita in comparatie cu o casa traditionala.

Acest lucru se datoreaza intr-o foarte mare masura faptului ca structura este realizata intr-o fabrica. Nu exista intarzieri in timpul de executie al structurii, nu exista fenomene meteo sau alti factori care sa duca la intarzierea fabricarii casei.

Cand totul este finalizat, structura este incarcata in camion si transportata spre santier, unde va fi amplasata peste fundatie.

3. Durabilitate

Multe persoane se intreaba cat de durabile sunt aceste case. Ei bine, durata lor de viata este de ordinul zecilor de ani. Nu exista case prefabricate care sa fie proiectate si construite corespunzator, care sa aiba durata de viata mai mica de 50 – 70 de ani.

Practic, cei care isi construiesc o astfel de casa imediat dupa nunta, vor putea trai linistiti pentru tot restul vietii intr-o casa modulara. In plus, se bucura si de avantajul de a avea propria casa mult mai repede construita decat una traditionala.

Cu intretinere adecvata si respectand sfaturile producatorului, durata de viata a unei astfel de case se poate extinde pe termen lung.

Tot aici mai trebuie sa facem o precizare importanta. Indiferent de ce tip de constructie modulara se alege, se folosesc materiale de cea mai buna calitate.

Am facut aceasta precizare pentru ca aceste case prefabricate sunt diferite. Unii le aleg pe cele din panouri sandwich, altii le aleg pe cele din lemn. Stalpii unor case modulare si grinzile pot fi din otel deosebit de rezistent.

Concluzie

Dupa cum se poate vedea, cand vine vorba despre case prefabricate, acestea au multe avantaje. Din acest motiv reprezinta alegerea potrivita pentru cei care isi doresc o noua casa.

Check Also

Proiectare Instalatii CCTV Brasov

Proiectare Instalatii CCTV Brasov

Ce este si la ce ajuta o proiectare instalatii CCTV Brasov? Atat antreprenorii cat si …

Close