luni , august 8 2022
Breaking News
Home / Sanatate / Operatii Pe Pleoape

Operatii Pe Pleoape

Cum decurge recuperarea in urma unei operatii pe pleoape?

In fiecare zi, multe femei aleg sa fie supuse unei operatii pe pleoape, procedura cunoscuta sub denumirea de blefaroplastie. In randurile de mai jos va prezentam cateva detalii foarte importante cu privire la o astfel de chirurgie a pleoapelor. Daca v-ati gandit sa urmati o astfel de procedura, ar trebui sa cititi cu mare atentie pana la final.

De ce se efectueaza aceste operatii pe pleoape?

Ochii sunt adesea primul lucru pe care il putem observa la aspectul fizic al unei persoane. Probabil reprezinta cel mai important aspect al atractivitatii faciale. Pielea slabita din jurul ochilor poate face o persoana sa arate obosita sau trista, sau mai in varsta.

Operatii Pe PleoapeCu tratamente moderne si progrese intr-o procedura de intinerire a pleoapelor numita blefaroplastie, se poate obtine restabilirea unui aspect mai tineresc. Se obtine de asemenea un aspect mai frumos si mai sanatos pentru ochi.

Blefaroplastia a devenit una dintre cele mai populare proceduri cosmetice atat pentru barbati, cat si pentru femei, datorita nivelului sau ridicat de satisfactie a pacientului. Indiferent daca interventia chirurgicala este dorita din motive functionale sau cosmetice, alegerea unui chirurg calificat este de maxima importanta.

Procedura de blefaroplastie

Inainte de inceperea procedurii este posibila administrarea unui anestezic local plus un sedativ usor pentru a ajuta pacientul sa se relaxeze. Operatia se efectueaza in ambulatoriu si poate fi efectuata atat pentru pleoapele inferioare cat si pentru cele superioare.

1. Pleoapele superioare

Medicul va elimina excesul de piele, muschi si tesut adipos care tinde sa se acumuleze aproape de nas, in coltul interior al ochiului. Inciziile se fac de-a lungul pliurilor naturale ale pielii. Aceasta inseamna ca, pe masura ce pielea se vindeca, zonele de incizie devin practic imposibil de observat.

2. Pleoapele inferioare

In unele cazuri, incizia poate fi facuta in spatele pleoapei, permitand indepartarea tesutului adipos fara o incizie externa. Daca este necesara o incizie externa pentru a indeparta pliurile excesive ale pielii sau ale muschilor de sub ochi, aceasta se face de obicei chiar sub baza genelor inferioare.

Recuperarea dupa chirurgia pleoapelor

Persoanele supuse unei operatii pe pleoape vor avea nevoie de ajutorul unui apropiat pentru a ajunge acasa. Daca urmati o astfel de procedura trebuie sa evitati condusul masinii timp de cel putin 24 de ore. In plus, unele vanatai si umflaturi sunt naturale si vizibile. Va recomandam atat comprese reci, cat si ridicarea capului pentru a ajuta la contracararea acestor conditii si pentru a va accelera recuperarea.

In unele cazuri, medicul dumneavoastra va va prescrie picaturi pentru ochi, unguente sau medicamente pentru a usura disconfortul dupa procedura. Trebuie sa stiti insa ca majoritatea pacientilor necesita putine medicamente pentru durere sau chiar nu au nevoie de medicamente pentru ameliorarea durerii.

Va rugam sa retineti ca timpii de recuperare variaza in functie de pacient. Pacientii vor observa imbunatatirea vederii si a aspectului cosmetic in doar doua saptamani. Cu toate acestea, recuperarea cosmetica completa poate dura de la cateva luni pana la un an.

Ca si in cazul oricarei interventii chirurgicale, pot aparea complicatii. Cu toate acestea, complicatiile grave sunt rare in cazul blefaroplastiei si majoritatea celor care apar pot fi de obicei corectate. Asigurati-va ca adresati-va medicului dumneavoastra orice intrebari pe care le puteti avea cu privire la riscuri si complicatii inainte de a va da acordul pentru blefaroplastie.

Check Also

Analize Medicale Brasov

Analize Medicale Brasov

Care sunt cele mai importante analize medicale Brasov de sange? Este extrem de important ca …

Close