vineri , iulie 12 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / De ce se utilizeaza senzori seismici?

De ce se utilizeaza senzori seismici?

Senzori seismici

senzori seismiciAtunci cand vorbim de siguranta noastra este bine daca avem un simt de autoconservare dezvoltat. Prin autoconservare suntem impinsi sa luam toate masurile de precautie necesare pentru a ne proteja. Daca ne referim la aspecte tehnice, echipamentele, utilajele si cladirile sunt un pericol pentru noi, mai ales in cazul unor miscari seismice. De obicei, in urma cutremurelor apar si explozii cauzate de deteriorarea conductelor de alimentare. In situatii de criza, nu ne putem baza pe timpul de reactie al unei fiinte umane. Este posibil sa apara numerosi factori care sa influenteze actiunile noastre. Pentru o inchidere rapida a fluxului de fluid sunt potrivite vanele seismice, actionate de senzori seismici.

De ce se utilizeaza senzori seismici?

Senzorii seismici sunt un avantaj pe care il putem folosi pentru prevenirea dezastrelor. Acestia detecteaza miscarea seismica si au timpul de actionare foarte mic. Inchizand fluxul de fluid, se poate evita un si mai mare impact negativ pe care il au cutremurele.

Senzorul seismic se poate monta in doua moduri: direct pe electroventil, sau electroventilul se monteaza pe conducta si senzorul seismic pe peretele cladirii. Luand in considerare tipul de electroventil utilizat, se pot folosi intr-o gama de medii de lucru destul de larga. Dimensiunea acestuia poate sa difere in functie de diamentrul conductei pe care se va monta, iar gama de presiuni de lucru este variata.

Tipuri de senzori seismici

Acesti senzori seismici pot fi inclusi in vana, sau pot fi montati individual fata de aceasta. In privinta vanelor cu senzor incorporat, acesta schimba starea de echilibru a elementului de inchidere. Sunt compacte si nu depind de alimentare cu energie lectrica sau pneumatica. Ansamblul de vana si senzor seismic separat este mai ieftin. Vana este montata pe conducta, iar senzorul poate fi atasat fie pe vana, fie pe peretele cladirii.

Conform fisei tehnice, instalarea se face doar in pozitie verticala. Au o rezistenta marita, la temperaturi cuprinse intre -20 de grade si +60 de grade Celsius. Toate serviciile de furnizare si instalare le puteti obtine de la profesionistii de pe piata, Recondi. Sunt activi pe piata de peste 20 de ani si ofera promptitudine si profesionalism la preturi ce reflecta calitatea.

Check Also

Termopane Salamander Brasov

Termopane Salamander Brasov

De unde putem cumpara termopane Salamander Brasov? Usile si ferestrele termopane Salamander Brasov pot reprezenta …

Close