marți , decembrie 5 2023
Home / Casa si Gradina / Interventii Urgente Instalatii Electrice

Interventii Urgente Instalatii Electrice

In ce situatii sunt necesare interventii urgente instalatii electrice?

Dupa cum bine stiti, exista situatii in care oamenii au nevoie de interventii urgente instalatii electrice. Intr-o astfel de situatie nu le ramane decat sa contacteze de urgenta un electrician pentru a remedia problema.

Exista multe astfel de situatii cu care se pot confrunta oamenii in fiecare zi. Acest articol va aduce la cunostinta cateva situatii in care oamenii au nevoie de serviciile electricienilor de urgenta.

Interventii urgente instalatii electrice

Dupa cum am mentionat si in introducerea articolului, pot fi necesare interventii de urgenta asupra instalatiei electrice. Aceste interventii se datoreaza defectiunilor instalatiei electrice care pot produce pagube materiale foarte costisitoare. Ba chiar mai mult, datorita unui incendiu care se poate declansa din cauza unui scurtcircuit, oamenii isi pot pierde viata.

Deci, interventiile de urgenta sunt deosebit de importante asupra instalatiei electrice. Sa va prezentam asadar cateva situatii in care se intervine de urgenta asupa instalatiei electrice!
1. Cresteri sau scaderi ale tensiunii electrice

Surplusurile sunt o crestere a incarcaturii in liniile electrice, ceea ce determina o crestere a curentului in prize. Cresterile frecvente pot cauza deteriorarea dispozitivelor electronice si pot reduce durata de viata a acestora drastic.

Interventii Urgente Instalatii ElectriceScaderile sunt scaderi sporadice ale tensiunii care fac ca luminile sa scada si sa palpaie. Ele sunt de obicei atribuite dispozitivelor conectate care sunt defecte sau fabricate prost, consumand multa energie atunci cand sunt pornite.

De cele mai multe ori, supratensiunile si scaderile nu pot fi ajutate, deoarece sunt fie cauzate de lovituri de fulgere, linii electrice deteriorate, fie o greseala a companiei dvs. de electricitate.

Pentru a preveni deteriorarea aparatelor dvs., utilizati un dispozitiv de protectie la supratensiune. Daca inca intampinati supratensiuni, este timpul sa sunati la un electrician autorizat ANRE.

2. Lumini palpaitoare

Pe langa intreruperi, luminile palpaitoare pot fi cauzate si de o conexiune slaba care ar putea duce in cele din urma la scantei, supraincalzire si chiar la un incendiu. Daca se intampla des, opriti becurile defectuoase si solicitati unui electrician sa verifice conexiunea.

3. Exploziile frecvente ale becurilor

Daca becurile din incaperile locuintei se ard des, ar putea fi si din cauza unei conexiuni slabe care poate duce la supraincalzire. Mai intai de toate ar trebui totusi sa inlocuiti becurile defecte cu altele noi. In cazul in care problema persista, luati legatura cu un electrician autorizat. Acesta va sosi la fata locului si va remedia in cele din urma problema.

4. Incalzirea prizelor

In momentul in care o priza este supraincarcata, inseamna ca cablurile sale nu pot suporta sarcina electrica a gadgeturilor conectate la ea. Acest lucru poate provoca un incendiu.

Deconectati dispozitivele de la acea priza si conectatile la prize din casa dvs. Utilizati prelungitoare inteligente daca aveti la dispozitie. In cazul in care procedati in acest fel dar prizele raman calde sau fierbinti, aveti nevoie de ajutor.

Aveti nevoie de interventii urgente instalatii electrice, iar in acest sens va fi necesar sa luati legatura cu un electrician. Acesta va sosi in cele din urma la locuinta dvs. si va gasi solutia perfecta pentru remedierea problemei.

Concluzie

Multe deranjamente ale instalatiei electrice pot aparea, iar oamenii au nevoie de interventii urgente instalatii electrice. In aceste conditii este foarte important sa aleaga cu mare atentie electricianul.

Este extrem de important sa aleaga un electrician autorizat ANRE. De preferat ar fi sa fie ales un electrician nu doar autorizat ci si experimentat.

Check Also

Statie Asfalt Brasov

Statie Asfalt Brasov

Ce aplicatii are asfaltul fabricat intr-o statie asfalt Brasov? Stim cu totii ca asfaltul fabricat …

Close