vineri , iulie 12 2024
Breaking News
Home / Turism / Cetatea Prejmer

Cetatea Prejmer

Cand poate fi vizitata cetatea Prejmer?

Majoritatea persoanelor din Romania (si nu numai) au auzit cel putin odata in viata despre cetatea Prejmer. Cei care au cautat informatii cu privire la aceasta cetate, au dorit sa sa afle si daca exista un program special pentru a putea vizita cetatea.

In continuare vom discuta despre cetatea si biserica fortificata Prejmer. Vom enumera cateva informatii foarte interesante despre acestea. Vom prezenta in finalul articolului si programul de vizitare, pentru ca turistii sa stie cand pot vizita si cand nu pot vizita cetatea. Mai exact, vom prezenta intervalul orar in care este permisa vizitarea.

Unde se afla cetatea Prejmer?

Asadar, sa incepem cu inceputul si sa vedem unde se afla cetatea si biserica fortificata Prejmer. Nu am putea oferi alte informatii fara a va spune inainte locul in care acestea se afla.

Ei bine, cetatea si biserica fortificata Prejmer sunt situate in comuna Prejmer din judetul Brasov. O precizare importanta este ca distanta dintre Brasov si comuna Prejmer nu este foarte mare.

Doar 15 kilometri de distanta despart aceste doua localitati. Practic, intr-un sfert de ora cei care calatoresc cu masina ajung de la Brasov la Prejmer. In plus, drumul este foarte bun iar turistii isi pot parca masinile in fata obiectivului turistic.

Cetatea PrejmerComuna Prejmer se afla foarte aproape de doua locuri foarte cunoscute din Romania. De exemplu, se afla foarte aproape de Valea Oltului care este la doar 5 kilometri distanta in sudul comunei. Muntii Intorsurii de asemenea se afla aproape de comuna Prejmer, insa la 10 kilometri distanta in partea de nord a comunei.

Cetatea si biserica fortificata Prejmer: Informatii generale

Acum ca am discutat despre locul in care se afla biserica si cetatea Prejmer, trebuie sa prezentam si cateva informatii generale. In primul rand mentionam ca acest obiectiv turistic dateaza inca din anul 1218.

Cand discutam despre cetatea si biserica fortificata Prejmer ne referim la cel mai veci obiectiv turistic al judetului Brasov. Acest obiectiv turistic este denumit de localnici “Bijuteria Transilvaniei”.

Este un obiectiv turistic cunoscut in toata lumea din moment ce a fost trecut in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Alaturi de acest obiectiv turistic, in anul 1999 a mai fost adaugata si biserica fortificata de la Viscri (tot din judetul Brasov). Si alte obiective turistice din Romania au fost adaugate in acel an in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO.

In acelasi timp mai mentionam ca acest obiectiv turistic este notat cu trei stele in faimosul Ghid Turistic Michelin. Nici un alt obiectiv turistic de pe teritoriul tarii noastre nu este notat cu trei stele Michelin.

Program de vizitare

In incheierea articolului trebuie facuta o prezentare a programului de vizitare al cetatii si al bisericii fortificate Prejmer. Exista oameni din toate colturile tarii care isi doresc sa viziteze acest obiectiv turistic.

Ei bine, acesti oameni isi doresc sa afle in primul rand care este programul de vizitare, pentru a nu avea surprize neplacute. Nu isi doresc sa ajunga la Prejmer atunci cand nu se poate vizita Cetatea si biserica.

Asadar, iata programul:

Vara 1.04-31.10

Luni – Sambata 09:00 – 18:00.

Duminica 11:00 – 18:00.

Iarna 01.11-31.03

Luni – Sambata 09:00 – 16:00.

Duminica 11:00 – 16:00.

Asadar, in fiecare zi poate fi vizitata biserica si cetatea Prejmer. Exista insa un interval orar in care turistii trebuie sa se incadreze. Cei care ajung la timp, pot vizita cetatea, pot face poze si pot descoperi un loc fascinant al judetului Brasov.

Check Also

Restaurant Sinaia

Restaurant Sinaia

De ce mananca turistii la un restaurant Sinaia? Turistii care aleg un sejur in aceasta …

Close